Aktuális hírek

Expanded Reason Award margójára

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban szemléletmód és megközelítés egyre nagyobb érdeklődésre tart számot hazánkban és a médiában is. Állandó oktatási programjainkkal párhuzamosan, az utóbbi hetekben több budapesti konferenciaszereplés mellett Miskolcra, Esztergomba, és Nagykanizsára is meghívták Laura nővért előadni. A célcsoport, az életkor, a szakmai háttér mindig más, egy mégis közös minden hallgatóságban: nagy vágy él bennük egy értékközpontú gazdasági modell megismerésére.

Domonkosok a társadalom (OP800) konferencia - Képes beszámoló

Több mint 100 fő részvételével 2017. február 24-én a Domonkos Rend jubileumi évének utolsó elemeként egy társadalmi, gazdasági témájú konferenciát bonyolítottak le a KETEG Alapítvány segítségével a Budapesti Corvinus Egyetemen, Domonkososk a társadalomért (OP800) címmel. A konferencián nyolc külföldi domonkos és három magyar filozófus tartott előadást.

Baritz Sarolta Laura OP: beszámoló a könyvbemutatóról

Baritz Sarolta Laura OP: Háromdimenziós gazdaság. Lehet gazdálkodni erényetikai paradigmában című, a szerző doktori disszertációjából készült könyvének bemutatójára november 24-én került sor a Budapesti Corvinus Egyetemen, több mint 150 résztvevővel és a média érdeklődésével. A könyv rövid tartalmi összefoglalója a cikk alatt letölthető. 

Sapientia Nap - Az igazság ragyogása (Domonkos Nap)

A Domonkos Rend sok szeretettel vár minden érdeklődőt nem csak teológusokat - "Az Igazság ragyogása a Kinyilatkoztatás szívében" c. teológiai tanulmányi napjukra!

Ezen belül különösen is szeretnénk felhívni a figyelmet a következő előadásokra:

Benoît-Dominique de La Soujeole (Université de Fribourg): A keresztény hit átadása és védelme (a hit átadása a hitet elutasító világban),

Eric Salobir (Vatikáni Média Bizottság): Igazság a médiában (Isten, igazság és média) - a média területéről is várjuk az érdeklődőket!

Oldalak